Beveiliging – MBO 2

Word beveiliger en krijg je opleiding cadeau!


Vragen?

Heb je vragen over deze opleiding of wil je hulp met aanmelden? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

Aanmelden of contact opnemen

Overzicht

Ben je klaar om een vervullende en dynamische carrière in beveiliging te beginnen? Zoek niet verder, want binnen Security Guards bieden wij een erkend opleiding aan in de beveiliging die je voorziet van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om uit te blinken in dit essentiële beroep.

Opleidingsoverzicht:

Onze uitgebreide beveiligingsopleiding is de toegangspoort tot het worden van een gediplomeerde beveiliger. Met een toewijding aan excellentie en de focus op praktische voorbereiding biedt ons programma een uitgebreid curriculum dat alle aspecten van beveiliging behandelt, van het beveiligen van objecten tot procedures voor noodgevallen.

Belangrijke opleidingsdetails:

  • Flexibele Startdatum: We starten elke 4 weken met een nieuwe klas, hierdoor kunnen nieuwe leerlingen sneller instromen.
  • Versneld Leren: Hoewel de opleiding maximaal 2 jaar kan duren, kunnen gemotiveerde studenten deze in binnen één jaar voltooien. Jouw toewijding en inzet bepalen hoe snel je jouw doelen bereikt.

 Hoogtepunten van onze opleiding:

  • Uitgebreid Curriculum: Onze opleiding is zorgvuldig ontworpen om je een sterke basis in beveiligingsactiviteiten te bieden. Behandelde onderwerpen zijn onder andere beveiligen van objecten, rapportage en nog veel meer.
  • Examentraining: We geloven in leren door te doen. Ons programma omvat praktische oefeningen die je niet alleen voorbereiden voor je praktijkexamens, maar ook voor de uitdagingen die je als beveiliger gaat meemaken.
  • Deskundige Instructeurs: Leer van doorgewinterde beveiligingsprofessionals die hun schat aan ervaring naar het klaslokaal brengen en waardevolle inzichten en begeleiding bieden.
  • Diplomeren: Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een erkend diploma dat deuren opent naar een breed scala binnen de beveiliging.

Waarom Security Guards Kiezen Voor Jouw Beveiligingsopleiding?

Bij Security Guards zijn we er trots op de norm te stellen voor beveiligingsopleidingen. Onze toewijding aan jouw succes strekt zich uit buiten het klaslokaal. We bieden hulp bij het vinden van werk, loopbaanadvies en voortdurende ondersteuning om je te helpen je carrière als beveiliger met vertrouwen te starten.

Klaar om te Beginnen?

Zet vandaag de eerste stap naar een belonende carrière in de beveiliging. Sluit je aan bij onze Beveiligingsopleiding!

Mis deze kans niet om een positieve impact te maken terwijl je een stabiele en veelbelovende toekomst voor jezelf veiligstelt. Schrijf je nu in en laat Security Guards jouw vertrouwde partner zijn op jouw pad naar het worden van een gediplomeerde beveiliger.

Voor inschrijvingsdetails, cursusroosters en aanvullende informatie kun je gerust contact met ons opnemen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze volgende klas!

Inhoud

Inhoud van de studie

1. Wet en Regelgeving: Verkrijg inzicht in de wereld van wetten en regels die de basis vormen van de beveiligingsindustrie. Begrijp de juridische kaders die jouw rol als beveiliger vormgeven en leer hoe je effectief binnen deze grenzen kunt opereren.

2. Beveiliging Basis: Ontwikkel vaardigheden die essentieel zijn voor elke beveiliger. Leer proactief beveiligingsrisico’s identificeren, anticiperen op potentiële bedreigingen en implementeer effectieve beveiligingsmaatregelen.

3. Waarnemen en Noteren: Scherp je observatievermogen aan en leer relevante informatie effectief te noteren. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde bij het detecteren van verdachte activiteiten en het handhaven van een veilige omgeving.

4. Specifiek Rapporteren: Verfijn je rapportagevaardigheden om nauwkeurige en beknopte verslagen te maken. Ontdek hoe gedetailleerd en specifiek rapporteren een cruciale rol speelt in de beveiligingspraktijk en bijdraagt aan een veilige omgeving.

5. Praktijktraining: Tijdens deze training word je voorbereid voor het praktijkexamen. Je oefent met het maken van een specifiek rapport en er worden diverse praktijkvoorbeelden behandeld die je voorbereiden op het examen.

6. Nederlands, Rekenen en Leren Loopbaan en Burgerschap: Versterk je communicatievaardigheden in het Nederlands en ontwikkel basiskennis van rekenvaardigheden die relevant zijn voor je werk in de beveiliging. Een essentieel aspect om helder te communiceren en snel te handelen in diverse situaties.

Onze examens zijn ontworpen om je voor te bereiden op de uitdagingen van het beveiligingsvak. Klaar om deze onderwerpen te verkennen? Meld je vandaag nog aan voor onze Niveau 2 beveiligingsopleiding!

Toelating

Onze beveiligingsopleiding verwelkomt iedereen met  minimaal mbo 1 en die de ambitie heeft om een gekwalificeerde beveiliger te worden.

Voor degenen zonder een basisdiploma hebben we ook een oplossing. Voordat je je inschrijft dient er eerst een taal niveau test te worden gedaan.

Ben je klaar om een boeiende carrière in de beveiliging te starten? Meld je vandaag nog aan voor onze Niveau 2 Beveiligingsopleiding en ontdek de mogelijkheden die voor jou open liggen!

Duur en kosten

Duur van de opleiding: Flexibiliteit staat centraal in onze beveiligingsopleiding. Afhankelijk van jouw inzet varieert de duur tussen 3 maanden (snelste record) en maximaal 1 jaar. Het gemiddelde ligt rond de 8 tot 10 maanden.

Kosten: Wij dekken, éénmalig, alle kosten voor de opleiding en examens. Bij voortijdige beëindiging geldt een terugbetalingsregeling volgens de cao.

Start vandaag nog met jouw opleiding bij Security Guards!

Examens en diploma

Binnen de opleiding: Bij Security Guards bieden we een officieel erkende MBO 2 opleiding in beveiliging aan. Tijdens deze opleiding worden aanvullende trainingen gegeven, waarbij je expertise ontwikkelt in specifieke gebieden zoals beveiliging in de zorg, cameratoezicht, of winkelbeveiliging.

Examenlocatie: Alle examens vinden plaats in Amersfoort, uitgevoerd door het examenbedrijf SVPB.

Praktijkexamen: Het laatste onderdeel van de opleiding is het praktijkexamen, een realistisch rollenspel met drie verschillende casussen. Na succesvolle afronding kan je jouw groene stagiairepas inruilen voor een volwaardige grijze pas.

Carrièreperspectieven: Met het behaalde MBO 2 diploma in beveiliging ben je gekwalificeerd voor een breed scala aan beveiligingsfuncties. Met dit diploma voer je (bijna) alle beveiligingswerkzaamheden uit en kan je ook een vervolgstap naar een niveau 3 opleiding voor leidinggevende posities overwegen.

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure:

Stap 1: Contact opnemen: Vul het onderstaande aanmeldingsformulier in om een sollicitatiegesprek aan te vragen. Ons team zal contact met je opnemen om een geschikt moment voor het gesprek in te plannen.

Stap 2: Sollicitatiegesprek: Tijdens het sollicitatiegesprek bespreken we jouw interesse, achtergrond en motivatie. Als dit positief verloopt, kunnen we overgaan tot inschrijving voor de opleiding.

Stap 3: Inschrijving voor de Opleiding: Na het gesprek wordt de inschrijving voor de beveiligingsopleiding in gang gezet.

Wachttijd en Startdatum: Houd rekening met een periode van 4 tot maximaal 8 weken na inschrijving voordat de opleiding begint. Dit komt door de politie-screening voor de groene pas.

Neem vandaag nog de eerste stap naar jouw nieuwe carrière in de beveiliging!

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over deze opleiding of wil je hulp met aanmelden? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

Meld je via het onderstaande formulier aan

    Vragen of een offerte ontvangen?